De Keukenmaat is een klein familiebedrijf met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. “Wij doen alles in eigen beheer,’vervolgt Leen. “De klant profiteert van duidelijke afspraken en een vast aanspreekpunt.

Leen zit ruim veertig jaar in de keukens en opende in 1999 zijn eigen keukenzaak aan de Kattestaart in Papendrecht. Sinds 2014 is het aanbod uitgebreid met badkamers. Hij runt de Keukenmaat samen met zijn vrouw Astrid en dochter Anita. Een gouden combinatie volgens Leen: “Mijn jarenlange kennis en ervaring gecombineerd met de frisse, hedendaagse kijk van mijn dochter. Anita is namelijk uitstekend op de hoogte van de actuele trends en ontwikkelingen in de branche. Ons aanbod wisselt regelmatig, zodat we altijd up-to-date zijn. Zo presenteren we in onze showroom een nieuwe generatie afzuigkappen: stijlvol weggewerkt in het kookveld of als opvallende eyecatcher in de vorm van een designlamp.

Voor de montage werken wij weliswaar samen met partners in de regio, maar één van ons is altijd aanwezig bij aanvang van de montage. Ook achteraf zijn wij er voor de klant. Bijvoorbeeld wanneer er onverhoopt iets mis is met de keuken of badkamer. Wij zorgen voor een snelle en adequate opvolging, zodat de klant zo min mogelijk hinder ervaart. Die service vind je niet bij een keukengigant.” Een ander voordeel volgens Leen zijn de korte levertijden. Een levertijd van vijf á zes weken is bij de Keukenmaat heel gewoon, doordat het bedrijf zelf rechtstreeks de inkoop verzorgt. Naast particulieren vinden ook veel aannemers hun weg naar de Keukenmaat als vertrouwde samenwerkingspartner.